Davinci Conclusion is onderdeel van het Conclusion ecosysteem

Stichting ECH

Dé digitale brievenbus voor de communicatie tussen notarissen en hypothecair financiers

Het initiatief van Davinci Conclusion ‘Elektronische Communicatie Hypotheken’ (ECH) verzorgt sinds 2003 het digitaliseren en standaardiseren van de communicatie tussen geldverstrekkers en het notariaat. De ECH-berichtstandaard ondersteunt alle stappen in het proces van vestigen en aflossen van hypotheken op snelle, uniforme en veilige wijze. Hierdoor kan efficiënter gewerkt worden, aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd worden en beschikt men altijd over de actuele status van het zaakdossier. Momenteel maakt een groot deel van de Nederlandse geldverstrekkers en nagenoeg alle notariskantoren gebruik van ECH. Davinci Conclusion is partner bij implementaties (adviseren, testen, certificeren) en verzorgt de directie en het functioneel beheer van de standaard en bijbehorende infrastructuur. 

Davinci Conclusion en ECH

Davinci Conclusion zet haar kennis en kunde in het financiële domein in op het gebied van ketenintegratie, hypotheekprocessen en gegevensuitwisseling met:

  • Businessanalyse, projectmanagement, functioneel beheer en onderhoud
  • Realisatie & implementatie (rekening houdend met wettelijke contexten, beveiligingsniveaus, autorisaties, rollen en rechten)
  • De ontwikkeling van webservices en bijpassende user interfaces van webapplicaties
Case

Aansluiten geldverstrekkers

Mede door de inzet van Davinci Conclusion heeft Stichting ECH de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. ECH is opgericht in 2003 en inmiddels verloopt circa 50% van de nieuwe hypotheken via ECH. Aansluiten als geldverstrekker op de berichtenstandaard van ECH begint met een impactanalyse van het proces, waarna middels uitvoerige migratiebegeleiding een certificering wordt afgegeven door de consultants van ECH. Davinci Conclusion levert hiervoor de specialisten met kennis en ervaring op het gebied van het hypothekenproces, berichtenstandaarden en software-integraties

Meer weten over ECH?
  • Kwaliteit door uniformiteit
  • Snelheid door STP
  • Volledig up to date
  • Veiligheid is onze topprioriteit
  • ECH is ketenregisseur
  • Totale efficiency

Contact