Davinci Conclusion is onderdeel van het Conclusion ecosysteem

Historie

1991

Davinci Conclusion wordt opgericht aan de Van Diemenstraat in Amsterdam. Nadat we van een klein bedrijf met circa twintig man tot een middelgrote onderneming van vijftig man gegroeid waren, zijn we in 1999 verhuisd naar de Klaprozenweg in Amsterdam-Noord.

1994

Hypotheken Data Netwerk (HDN) wordt opgericht door Davinci Conclusion. HDN is een gegevens- en communicatiestandaard voor hypotheekverstrekkers. Het platform wordt nu gebruikt door alle intermediairs in Nederland (circa. 4.500) en is aangesloten op meer dan vijftig geldverstrekkers.

2003

De stichting Elektronische Communicatie Hypotheken (ECH) wordt opgericht door Rabobank, KNB en Davinci Conclusion. ECH is een digitale communicatiestandaard tussen geldverstrekkers en notarissen. De standaard wordt nu gebruikt door alle notarissen in Nederland (ruim 900) en is aangesloten op meer dan 25 geldverstrekkers.

2006

Davinci Conclusion helpt de KNB met de ontwikkeling van een digitaal communicatie- en applicatieplatform. Als eerste werd het Centraal Testamenten Register (CTR) in Nederland gerealiseerd, waarna migratie van het ECH-platform met alle notariskantoren in Nederland plaatsvond. Momenteel bestaat het totale platform uit 25+ applicaties en interfaces met derden.

2009

Na een flinke groei in het aantal medewerkers en klanten werd het tijd voor een nieuw kantoor. We zijn verhuisd naar een kantoor bij de Amsterdam Arena, waarbij wij omringd werden door grote bedrijven uit de financiële dienstverlening.

2014

Davinci Conclusion is nauw betrokken bij de implementatie van de Registratiewet. Via een interface van de notaris met de Belastingdienst worden alle notariële akten centraal geregistreerd in het Centraal Digitaal Repertorium (CDR).

2017

Met behulp van Davinci Conclusion stelt de KNB het Centraal Testamentenregister (CTR) beschikbaar aan de Belastingdienst via een interface. Door het ontvangen van dagelijkse overlijdensberichten krijgt de betreffende notaris digitaal bericht wanneer er sprake is van een testament. De notaris kan dit testament vervolgens digitaal registreren voor belastingdoeleinden.

2019

Het samenwerkingsverband Zorgeloos Vastgoed wordt opgericht door KNB, NVM, HDN en het Kadaster om gegevensuitwisseling in de particuliere vastgoedsector te vergemakkelijken voor de consument. Medewerkers van Davinci Conclusion zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van dit afsprakenstelsel.

2020

Het softwarebedrijf van Davinci Conclusion wordt overgenomen door Ohpen, waardoor het adviesbedrijf op eigen benen komt te staan en haar eigen weg gaat.

Davinci Conclusion wordt implementatiepartner van HDN om stakeholders te helpen overstappen op het gebruik van het nieuwe HDN-platform via de door HDN beschikbaar gestelde API.

2021

Davinci Conclusion bundelt krachten met Yellowtail Conclusion. Met deze samenwerking zetten beide partijen een verdere stap naar marktleiderschap op het gebied van digitalisering en vernieuwing in het wonen, lenen en leven domein. Van oriëntatie op de aankoop van een woning tot en met de stap naar de notaris en de levensloop die daarop volgt.

2022

Samen met KNB start Davinci Conclusion een samenwerkingsverband op. Met een aantal andere partijen willen beide organisaties ervoor zorgen dat de digitale afwikkeling van nalatenschappen gerealiseerd wordt. Het proces vereenvoudigen voor nabestaanden van een overledene staat hierbij voorop.

Verder heeft Davinci Conclusion binnen de Dutch Blockchain Coalition een leidende rol in het organiseren van een Ondernemingspaspoort voor bedrijven.

Contact