Wij nemen graag het voortouw om ketenoverstijgende uitdagingen aan te pakken

In een wereld waar technologie en maatschappelijke verwachtingen zich sneller ontwikkelen dan ooit, staat de noodzaak voor innovatie en samenwerking centraal in alle sectoren. De consument is beter geïnformeerd, heeft meer data ter beschikking en de wens om meer regie te krijgen op specifieke diensten en producten, zoals bij het kopen van een nieuwe woning, het vastleggen van hun testament of veilig reizen met het openbaar vervoer. Voeg daarbij de vele nieuwe niet-concurrentiële wetten, en het wordt bijna onmogelijk voor individuele organisaties om alles zelf op te lossen. Dit vereist een gecoördineerde aanpak die de hele keten omvat. Waar het vaak aan ontbreekt is een onafhankelijk gespecialiseerde partij die het voortouw en de regie neemt om de uitdaging ook daadwerkelijk samen op te lossen. Het verbinden van partijen, dat is onze Purpose.

Consumenten sneller helpen

Een sprekend voorbeeld is de noodzaak om een consument sneller zekerheid te bieden bij een hypotheekaanvraag: het kan. Enerzijds door je bestaande proces onder het vergrootglas te leggen.  Anderzijds door brondata te gebruiken in plaats van de consument te vragen om stukken aan te leveren, ontstaat tijdwinst én alle schakels in de keten hanteren dezelfde, consistente gegevens. Brondata zorgen voor consistentie in gegevens, voor minder afwijzingen op vormvereisten en daarmee voor een soepeler proces. De komst van de EUDI-wallet, de Europese portemonnee voor digitale identiteit, zal dit proces nog verder gaan vergemakkelijken.

Nabestaanden ontzorgen

Nabestaanden ontzorgen bij de afhandeling van de administratie na iemands overlijden: het kan. Een mens heeft in zijn of haar leven met tientallen organisaties een contractuele relatie. Voor nabestaanden is het dan ook veel werk om bij al die partijen het overlijden te melden en de zaken af te handelen. Wat als banken, verzekeraars en andere partijen met elkaar samen zouden werken en als zij bij een signaal van overlijden meteen in actie komen? Zo’n samenwerkingsverband zou voor veel nabestaanden een wereld van verschil maken. Wij werken hier momenteel hard aan.

Op weg naar oplossingen: het belang van ketensamenwerking

Het snel bieden van zekerheid aan mensen op zoek naar een nieuw huis en het ontzorgen van nabestaanden bij een nalatenschap zijn voorbeelden die laten zien hoe belangrijk samenwerking in de keten is. Er is vaak genoeg wil om samen te werken, maar de echte uitdaging ligt in het verbinden van alle partijen en technologieën zodat er daadwerkelijk een oplossing komt. Dus, wie neemt het voortouw en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt, geheel onafhankelijk?

Een bewezen trackrecord

Het antwoord is: Davinci Conclusion. Dat zeggen we niet omdat we dénken dat die rol ons past, maar omdat we in ons bestaan al meerdere keren bewezen hebben dat wij daar goed in zijn. We hebben een historie aan branche-initiatieven die wij mede mogelijk gemaakt hebben en welke inmiddels succesvolle, zelfstandige organisaties en initiatieven zijn, zoals HDN, ECH, Zorgeloos Vastgoed en het Ondernemingspaspoort. Anno 2024 is de behoefte aan ketenoverstijgende initiatieven groot en de uitdaging om daar invulling aan te geven is ook groot. Daarom voelen we ons geroepen om weer die regisserende probleemoplosser te zijn. Als onafhankelijke partij weten we als geen ander hoe we verbinding tot stand moeten brengen bij ketenoverstijgende vraagstukken. We bouwen aan vertrouwen in datastandaarden, in digitale identiteiten en in partijen onderling zodat er een non-concurrentiële samenwerking ontstaat.

5 miljoen keer positieve impact

Met onze expertise in digitale vertrouwensopbouw, onze technologische kennis en ons sterke netwerk in zowel de private als de publieke sector, zijn we in staat om duurzame samenwerkingen en ketenoverstijgende oplossingen te creëren. Sterker nog, we hebben onszelf tot doel gesteld om in 2026 5 miljoen keer een positieve impact op de wereld te maken door 5 miljoen digitale handelingen van consumenten met data, documenten en identiteit te vergemakkelijken met duurzame samenwerkingen en ketenoverstijgende oplossingen. Oplossingen die een positieve impact hebben op de wereld, omdat zij het (financiële) leven van consumenten makkelijker maken.

Leg je vraagstuk aan ons voor!

Heb jij een ketenoverstijgende uitdaging in de publieke of private sector, of binnen je eigen organisatie, die je graag aan wilt pakken? Laat ons dan vooral eens met je meedenken. Samen maken we die positieve impact!

Neem contact met ons op