Davinci Conclusion is onderdeel van het Conclusion ecosysteem

Vertrouwensdiensten (eIDAS)

Klaar voor de digitale toekomst

De steeds verder gaande digitalisering zorgt dat consumenten rechtsgeldig en op het hoogst mogelijke betrouwbaarheidsniveau online kunnen identificeren, stukken ondertekenen en gegevens uitwisselen met andere partijen. De Europese Unie werkt nu aan de EU Digital Identity Wallet: een digitale portemonnee waar je identiteitsgegevens, financiële gegevens, professionele kwalificaties en andere gegevens zijn opgeslagen. Deze wallet kent na invoering een verplichte acceptatie in vele sectoren, waaronder ook de financiële sector. Daarnaast werken vele private partijen aan nieuwe authenticatiemiddelen die voldoen aan de Europese veiligheids- en betrouwbaarheidseisen. Een ding is zeker: dit gaat processen en businessmodellen binnen én buiten de financiële dienstverlening drastisch veranderen.

Met raad en daad bijstaan

Davinci Conclusion werkt samen met de markt aan slimme digitale oplossingen om processen in de financiële sector efficiënter, toegankelijker, makkelijker en transparanter te maken. Partijen in de financiële dienstverlening zijn op zoek naar oplossingen voor uitdagingen rond een juiste omgang met BSN en identiteitskopieën en met het gebruik van gevalideerde data voor onder andere Wft-controles en kredietbeoordelingen. Tegelijkertijd moet ook recht gedaan worden aan Anti-money Laundering (AML), Know Your Customer (KYC), Privacy en Klantwaarde. Een interessant spanningsveld waar wij vanuit Davinci Conclusion over meedenken en adviseren.

De kennis van eIDAS en de toekomstige Wet Digitale Overheid komt voort uit de projecten die we uitvoeren en ons uitgebreide netwerk. Zo kunnen we met raad en daad bijstaan rondom digitale identificatie en ondertekening op het allerhoogste betrouwbaarheidsniveau. Ook de toekomst volgen we op de voet én creëren we samen met onze klanten. Onder andere met Self Sovereign Identity (SSI) oplossingen en Data Wallets bouwen we mee aan de oplossingen van morgen. Door een unieke mix van consultants met inhoudelijke kennis op verschillende domeinen, adviseren en begeleiden wij de implementatie van Trust Services enerzijds en adviseren wij de Trust Service Providers aan de andere kant.

Goed IDee

Davinci is betrokken bij twee lopende initiatieven in het woondomein. Eén daarvan is ‘Goed IDee’, een initiatief van HDN en Vidua Wonen. Bij dit initiatief wordt aangetoond hoe partijen veilig identiteitsgegevens kunnen delen – zonder dat een kopie identiteitsbewijs nodig is. Daarnaast toont Goed IDee aan hoe je als consument een hoogwaardige, digitale handtekening zet waarmee overeenkomsten bindend zijn.

Zorgeloos Vastgoed

Het tweede initiatief is Zorgeloos Vastgoed. Hierbij slaan branche- en beroepsorganisaties de handen ineen en werken aan een afsprakenstelsel voor betere, veilige en snellere toegang tot informatie door de hele vastgoedketen. Met daarin ketenbrede afspraken over de (technische) taal die we spreken, identificatie, ondertekening, maar bijvoorbeeld ook over hoe de consument regie op eigen gegevens krijgt. Davinci zorgt daarbij al jaren voor het programma management en levert haar bijdrage aan standaarden en afspraken over de vastgoedketen heen. Hiermee verbinden we makelaars, notarissen, financieel adviseurs, geldverstrekkers en softwareleveranciers. Allemaal om de aankoop van een woning administratief makkelijker te maken voor de consument en om de consument overzicht en controle te geven.

Meer informatie over Zorgeloos Vastgoed

Volwaardig traject

Davinci biedt partijen diverse diensten rondom eIDAS, van kennisopbouw tot impact en van implementatie tot vertrouwensdiensten. Aan elkaar gesloten bieden wij ook een volwaardig traject aan, waar de volledige organisatie en/of afdeling wordt begeleid.

 • Kennisopbouw
  Tijdens onze kennissessie brengen we de organisatie in een dagdeel alles bij over de oorspronkelijke eIDAS-verordering, de herziening daarvan en verplichtingen.
 • Verkenning & Impactanalyse
  Een analyse en onderzoeksrapport dat antwoord geeft op de vraag welke impact eIDAS (en de Wet Digitale Overheid) gaat hebben op uw organisatie.
 • Proof-of-concepts en pilots
  In deze fase staat het verkrijgen van inzicht en het valideren van proof-of-concepts centraal. Daarna kan een gedegen pilot worden gedraaid.
 • Implementatiebegeleiding
  Davinci begeleidt de implementatie van bestaande eIDAS diensten, zoals digitale identiteiten en handtekeningen.

Meer informatie of contact opnemen?

Gekwalificeerde middelen (eIDAS) worden al in Nederland beschikbaar gesteld aan de consument. Wilt u weten wat eIDAS betekent voor uw bedrijfsprocessen (bijvoorbeeld AML) en welke voordelen dit biedt? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Ontdek Davinci Conclusion

Leer meer over Davinci Conclusion. Ontdek de historie, de mensen en de purpose en waarden.

Meer lezen

Contact