Davinci Conclusion is onderdeel van het Conclusion ecosysteem

eIDAS 2.0

Navigeer digitale vertrouwensdiensten met Davinci Conclusion

De komst van eIDAS 2.0 markeert een nieuw tijdperk van digitale identificatie en vertrouwensdiensten. Deze nieuwe EU-regelgeving biedt ongekende mogelijkheden voor veilig en betrouwbaar online identificeren, waardoor uw organisatie efficiënter, transparanter en klantvriendelijker kan opereren. Davinci Conclusion loodst uw organisatie door de implementatie van eIDAS 2.0 en naar vooruitstrevende oplossingen die eIDAS mogelijk maakt.

Een nieuwe standaard voor vertrouwen en veiligheid

Met eIDAS 2.0 wordt rond 2027 de acceptatie van geavanceerde digitale identificatie verplicht in diverse sectoren, waaronder financiën, mobiliteit en overheid. Deze verandering is weliswaar een wettelijke vereiste, maar uw organisatie krijgt er ook iets voor terug. Door de implementatie van eIDAS-middelen wordt zakendoen in de Europese markt een stuk gemakkelijker omdat digitale identiteiten en handtekeningen uniform en betrouwbaar zijn. Zo kunnen overeenkomsten veilig digitaal ondertekend worden en biedt de gekwalificeerde digitale handtekening meer zekerheid. Dit resulteert in meer gestroomlijnde processen, verhoogde efficiëntie en verbeterde klanttevredenheid.

Wat kan er nu al

U hoeft niet te wachten op de invoering van eIDAS 2.0. Digitale identificatie binnen Europa is namelijk al mogelijk sinds de invoering van eIDAS in 2014. Door hier gebruik van te maken, verhogen organisaties de efficiëntie en veiligheid van hun digitale transacties. De betrouwbaarheid van het klantidentificatieproces neemt toe en de administratieve lasten en kosten nemen juist af. Daarnaast ondersteunt eIDAS een reeks vertrouwensdiensten, zoals elektronische handtekeningen en zegels, die transacties beveiligen en het naleven van regelgeving, zoals antiwitwaswetgeving, vereenvoudigen. Dit leidt tot een verbeterde gebruikerservaring en een versterkt vertrouwen bij zowel de organisaties als hun klanten. Ook uw organisatie kan hier vandaag mee aan de slag.

Stappen naar de digitale transformatie van eIDAS

 1. Volg een kennissessie – eIDAS is een breed begrip dat nog niet boven aan ieders agenda staat. Door onze kennissessies brengen we uw organisatie alles bij over de mogelijkheden van digitaal identificeren en ondertekenen.
 2. Analyseer de impact – Welke processen kunnen er gestroomlijnd worden, waar kan de efficiëntie verhoogd worden en hoe kunt u de klanttevredenheid een boost geven? Samen analyseren we de impact van deze digitale transformatie op uw organisatie.
 3. Implementeer en optimaliseer – eIDAS implementeren en voldoen aan de wetgeving is een, maar u wilt ook profiteren van de voordelen die digitale identiteiten en handtekeningen bieden. Wij begeleiden uw organisatie totdat eIDAS optimaal voor u werkt.

Toekomstgericht en klantgericht

Onze klantcases tonen aan dat Davinci Conclusion niet alleen een pionier is in digitale oplossingen, maar ook een betrouwbare partner die uw organisatie helpt excelleren in een digitale wereld. Met onze kennis van de markt en onze expertise in digitale identiteit en vertrouwensdiensten helpen we u optimaal profiteren van de mogelijkheden die digitale veiligheid biedt. Kies voor Davinci Conclusion en zet vandaag nog de stap naar een digitale toekomst vol vertrouwen.

Bekijk de case van HDN

Planning eIDAS 2.0

 • 2014 – Invoering eIDAS 910/2014
 • 2016 – eIDAS 910/2014 van kracht
 • 2018 – Verplichte cross-border acceptatie van eIDAS middelen
 • Juni 2021 – Publicatie concept herziening eIDAS (eIDAS 2.0)
 • Juli 2023 – Tranche 1 Wet Digitale Overheid (WDO)
 • Juni-2024 – Verkiezingen Europees Parlement
 • De verwachting is dat eIDAS 2.0 voor de nieuwe Europese Parlementsverkiezingen wordt aangenomen in het Europees parlement, waarna de volgende tijdslijnen gaan lopen:
  • Binnen 6 maanden – Publicatie van technische standaarden door de EU-commissie
 • Na publicatie van de standaarden gaan de volgende tijdslijnen in:
  • Binnen 24 maanden – Uitgifte minimaal 1 wallet per lidstaat
  • Binnen 36 maanden – Verplichte acceptatie voor o.a. financiële instelling, transport, gezondheidszorg en nutsbedrijven.

Neem contact op

Contact