Davinci Consulting is door fintechonderneming Yellowtail, onderdeel van Conclusion, overgenomen van Ohpen. Door het bundelen van de krachten van Yellowtail en Davinci Consulting kunnen beide bedrijven hun klanten in de markten van hypotheken, wonen en notariaat nog beter bedienen. Met deze samenwerking zetten beide partijen een verdere stap naar marktleiderschap op het gebied van digitalisering en vernieuwing in het wonen, lenen en leven domein. Van oriëntatie op de aankoop van een woning tot en met de stap naar de notaris en de levensloop die daarop volgt.

Gezamenlijke innovatiekracht in het ‘wonen en leven’ domein

Yellowtail ontwerpt, bouwt en beheert digitale en datagedreven software-oplossingen voor financiële dienstverleners, met als missie de kwaliteit van het financiële leven van consumenten te verbeteren. Davinci Consulting voegt daar specifieke expertise rondom het hypotheken, notariële en vastgoed domein aan toe. De twee bedrijven vullen elkaar bijzonder goed aan en kunnen gezamenlijk sneller en beter innovaties doorvoeren voor het gehele ecosysteem binnen het ‘wonen en leven’ domein.

Davinci Consulting is de architect van digitale communicatiestandaarden in de Nederlandse hypotheken-, vastgoed- en notariële sector en bedient daarin toonaangevende datanetwerken en beroepsorganisaties. Het merk Davinci Consulting blijft voortbestaan. Davinci Consulting behoudt als dochteronderneming van Yellowtail haar eigen activiteiten en blijft haar eigen klanten bedienen. Als kantoorlocatie hebben beide partijen gekozen voor het huidige kantoor van Yellowtail in Naarden.

Matthijs Mons, managing director van Yellowtail: “Met onze strategische ambitie om te verbreden naar het volledige woondomein is dit een grote stap in de door ons gewenste richting voor Yellowtail. Davinci Consulting is volledig complementair aan Yellowtail en biedt de mogelijkheid onze ambitie in hoge mate te versnellen. Davinci Consulting voegt specifieke expertise en aanvullend netwerk toe rondom het Hypotheken Data Netwerk, notarissen en vastgoed domein. ”

Robert Broek, director van Davinci Consulting: “Wij zijn erg tevreden met de overname door Yellowtail. Niet alleen sluiten de activiteiten inhoudelijk heel goed aan, we ervaren ook een zeer goede culturele basis om een groot succes van deze samenwerking te kunnen maken. Burny Verbeek, de andere director van Davinci Consulting voegt daaraan toe: “Zowel Yellowtail als Davinci Consulting onderscheiden zich als sectorspecialisten door een innovatieve benadering, met het vermogen om vooruitstrevende ideeën om te kunnen zetten in concrete resultaten. Niet alleen voor onze klanten, maar zeker ook voor onze medewerkers is dit een stap die veel perspectief biedt.”

Engbert Verkoren, CEO Conclusion “Davinci Consulting is een waardevolle toevoeging aan ons ecosysteem.  Het stelt ons in staat onze klanten in het financiële en notariële domein waardevolle en onderscheidende oplossingen te bieden. Het is mooi om te zien hoeveel energie er vrijkomt als we met elkaar spreken over de nieuwe kansen die deze samenvloeiing biedt. We zien dan ook uit naar de samenwerking in de praktijk.”

Over Yellowtail 

Yellowtail ontwerpt, bouwt en beheert al meer dan 15 jaar digitale en data-gedreven software- oplossingen voor de financiële sector. De missie van Yellowtail is het verbeteren van de kwaliteit van het financiële leven van de consument. De producten en diensten van Yellowtail helpen om consumenten te activeren, handelingsvermogen te geven en vertrouwen te geven in het maken van (betere) financiële beslissingen. De focus ligt daarbij op het creëren van een ultieme klantervaring. Dankzij onze domeinfocus heeft Yellowtail ook diepgaande expertise van onderliggende bedrijfsprocessen, data en technologie, zoals robotics en machine learning.

Over Davinci Consulting

Een ervaren ICT-adviesorganisatie met een duidelijke focus op samenwerkingsverbanden en co-creatie van branche- en ketenintegratie initiatieven. Davinci consulting is de architect van dé digitale communicatiestandaarden in de Nederlandse hypotheken-, vastgoed- en notariële sector en adviseren klanten daaromtrent. Het onderhouden, uitbouwen en innoveren van deze standaarden en platformen beschouwen ze als hun verantwoordelijkheid. Davinci Consulting was onderdeel van Ohpen die in september 2020 de volledige Davinci Groep heeft overgenomen.

Over Conclusion

Conclusion is een IT-dienstverlener met een focus op business transformatie en IT services. Het bedrijf is ingericht als ecosysteem waarbinnen alle bedrijven hun eigen expertise hebben en dit combineren om klanten zowel domein- en technologische expertise als flexibiliteit te bieden. Door verantwoordelijkheid te nemen voor maatschappij- en missiekritieke bedrijfsprocessen en systemen onderscheidt het zich van andere IT-dienstverleners. Conclusion richt zich binnen de Nederlandse markt op middelgrote tot grote klanten in het hart van de maatschappij.